Na divadelné dosky sa vracia KĽUD s Fotbalamutou

27.12.2011 Vranov nad Topľou

Kladzany 25. decembra (TASR) - Kultúrny dom v obci Kladzany, okres Vranov nad Topľou, otvorí o niekoľko dní svoje brány pre všetkých priaznivcov amatérskej divadelnej scény. Kladzianske ľudové Divadlo (KĽUD) tam uvedie po roku premiéru svojej novej komediálnej hry, ktorú naštudovali miestni herci už tradične v zemplínskom nárečí.
Premiéra hry sa uskutoční v rovnakom termíne ako po minulé roky, a to 30. decembra. \"Tohtoročné divadelné predstavenie sa bude venovať, myslím si, že dosť zaujímavému a komickému prostrediu dedinských futbalových zápasov. Hra nesie v tejto súvislosti príznačný názov Fotbalamuta s podtitulom Ta toto ši vidzel!,\" informoval TASR starosta obce Kladzany Daniel Lorinc.
Ako ďalej uviedol, ochotnícka divadelná scéna prežila do dnešných dní spomedzi všetkých obcí Vranovského okresu už iba v Kladzanoch. \"Divadlo má u nás 80-ročnú tradíciu. Tú novodobú reprezentuje so svojimi kolegami režisér a scenárista Jozef Jenčo,\" vysvetlil kladziansky starosta.
KĽUD založili pred 13 rokmi miestni divadelní nadšenci a so svojimi hrami sa po ich premiére na domácej pôde predstavujú v priebehu roka aj na javiskách v iných slovenských regiónoch.
Potlesk divákov naprieč Slovenskom však nie je jediným úspechom tohto divadelného zoskupenia. Na sklonku augusta sa zúčastnili festivalu humoru a satiry Kremnické gagy 2011. S hrou Žvirata na deskoch v zemplínskom nárečí získali od odbornej poroty cenu Stana Radiča za objav roka.
 

Vyberte región